“Onze missie is om de jaarlijkse miljoenen kilo’s aan overtollige schapenwol in te zetten als plantenvoeding.”

Wij zijn verbijsterd over de lage waarde die ruwe wol momenteel kent. Hoe meer je met dit materiaal in aanraking komt hoe mooier het wordt. Wist je dat wol vuurdovend en brandvertragend is? Als isolatie gebruikt kan worden? Vochtregulerend? Anti allergeen? Temperatuur kan reguleren? Slakken hebben er een hekel aan en ook nog eens goed dient als plantenvoeding?

Geïnspireerd door onze eigen schapen en gestimuleerd om de wereld een beetje mooier te maken. De wolstapel van het jaarlijks schapenscheren roept om een toepassing zonder poespas. Wat blijkt? Deze multifunctioneel inzetbare grazers blijken een super groene jas te dragen! Onze missie is om de jaarlijkse miljoenen kilo’s aan overtollige schapenwol in te zetten als plantenvoeding.

Natalie Bogtman

Al 10 jaar bezig met schapenwol, sinds 2017 haar fulltime vak. In de 10 jaar heeft ze een groot netwerk in wol gebouwd. Het netwerk breidt zich steeds verder uit en geeft ORO de mogelijkheden om goed in de markt te stappen. Haar atelier is compleet ingericht op wolverwerking en zij heeft een grote passie voor wol gepaard met een handson mentaliteit. Als enthousiast schapenknuffelaar kan ze iedereen motiveren en is een echte voedingsgekkie.

Maarten van Dam

Ooit begonnen als architect maar verzeild geraakt in compleet andere werelden van schapenhouden en lasersnijden. Nog steeds verliefd op mooie designs en slimme oplossingen. Hij is door Natalie mee gesleept in de wondere wereld van schapenwol en overdonderd door de mogelijkheden en haar geschiedenis.

… oja! Naast dat ORO natuurlijk het Spaanse goud is, vertaalt het zich ook mooi naar Overige Reststromen Opwaarderen