Zo gebruik je ORO:

Wil je je planten laten stralen? Met ORO is het super eenvoudig en ook nog eens leuk! Begin met het strooien van een handjevol wolkorrels rond de basis van je plant. Het lijkt wel een magisch ritueel! Duw vervolgens de korrels ongeveer 1 centimeter diep in de grond. Dit zorgt ervoor dat ze goed worden opgenomen. Geef daarna de aarde een royale hoeveelheid water – alsof je je plant een verfrissende douche geeft. En nu komt het leukste deel: het wachten. Maar wees gerust, je hoeft niet lang te wachten. Binnen de kortste keren zie je hoe je plant begint te stralen en te bloeien. Dankzij ORO krijgen je planten precies wat ze nodig hebben om op hun best te zijn. Dus ga ervoor, geniet van het proces en bewonder je prachtige, stralende planten!

  • Hoe gebruik je de wolkorrels?

    De wolkorrels komen het best tot zijn recht als je ze door de grond mengt. Zorg er voor dat de wolkorrels zeker 2 tot 4 cm diep in de bodem zitten. Bij de aanplant van nieuwe planten kun je het door de potgrond verwerken of in het gat strooien waar de plant komt. Wil je de hele tuin bemesten, hark dan de grond wat los en strooi de wolkorrels over de bodem. Daarna hark je de wolkorrels door de bodem.
    Vochtvasthoudend vermogen
    De wolkorrels hebben een vochtvasthoudend vermogen. Als ze in de bodem zijn verwerkt zetten de wolkorrels zich uit en zuigen zich vol met water. Hierdoor hoef je minder vaak water te geven, want ze geven ook het vocht langzaam weer af.
    Langdurig werkende mest voor de planten
    De meststoffen komen langzaam vrij uit de wolkorrels. Hierdoor heeft de plant lang profijt van de wolkorrels en spoelen er vrijwel geen meststoffen uit in de bodem.

  • Binnenshuis

    Kamerplanten kun je laten stralen met wolkorrels. Geef een klein handje per plant, 10 gram kan al genoeg zijn voor een 25cm doorsnee pot. Meng dit met de aarde voordat je de plant in de pot zet. Je kunt ook de wolkorrels rond de plant strooien en een vingerkootje diep de aarde in duwen.

  • Balkon planten

    Voordat je de planten in de pot zet, meng een hand wolkorrels met de potgrond. Als de planten al in de pot staan, kun je wolkorrels rond de plant te strooien en een vingerkootje diep de aarde in duwen. Voor balkon en (pot)planten is een dosering van 30 gram per plant goed, een kleiner handje. De korrels werk je door de potgrond. Daarna plant je de planten in de pot.
    Moestuin
    Wol zit bomvol organische stikstof! Een junkfood voor plantjes!

  • Hongerige planten

    Gewassen die veel voedingsstoffen nodig hebben, kunnen zeker 4 handen per plant gebruiken. Denk aan tomaten, artisjokken, komkommers, rabarber, paprika, aubergines, prei en asperges. Meng dit met de aarde van de planten mee voordat je ze in de grond zet.
    Gewassen die minder voedingsstoffen nodig hebben, kunnen met 4 handen per m2 gebruiken. Denk aan aardbeien, pastinaken, uien, knoflook, koolrabi en rettich.

  • Minder hongerige planten

    Gewassen die weinig nodig hebben, kunnen met 2 handen per m2 af. Denk hier aan de gewassen van erwten en bonen.
    Border en tuinplanten
    40-80 gram per m2, 10-15 gram per plantgat of rond plantjes in de aarde duwen.
    Bomen en struiken
    Bij de aanplant van bomen gebruik je de wolkorrels door ze in het gegraven gat te strooien waar de boom mag groeien. Je mengt 65 gram wolkorrels met wat grond zodat het mooi verdeeld is. Hierna plant je de boom of struik. Ook houden de wolkorrels water vast zodat dit lang beschikbaar is voor de aanplant.
    Voor de jaarlijkse bemesting gebruik je 200 gram wolkorrels, deze werk je door de bodem. Let er wel op dat je de wortels van de boom niet beschadigt. Je kan ook de wolkorrels rond de boom strooien en iets in de aarde duwen.

Geef goud aan je groen!

Ons product wordt gemaakt uit de hernieuwbare grondstof; schapenwol! Zonder toevoegingen dus zonder chemicaliën en zonder eindige grondstoffen.

Nederland kent een kleine één miljoen wolfabriekjes (schapen) die jaarlijks geschoren moeten worden. Gemiddeld geeft een schaap zo’n drie kilo ruwe wol op jaarbasis, een reststroom die bijzonder waardevol blijkt te zijn. 

De fysieke eigenschappen van de wolkorrel zijn op zichzelf al een grote plus, door het wateropnemend vermogen wordt de grond beschermd tegen droge periodes en geeft tegelijk een luchtige werking voor de grond waardoor wortels beter en dieper kunnen groeien en perliet overbodig wordt. Bijkomend voordeel is dat minder vaak bewateren een besparing op het watergebruik geeft. Deze werking gaat zo’n seizoen lang mee.

Tegelijkertijd laat de laboratorium analyse zien dat schapenwol ook andere voordelen kent. Zo zit er onder andere meer dan 10% organische stikstof in, 4% kalium, 5% zwavel en uit zo’n 77% organische stoffen bestaat. Deze eigenschappen stimuleren allemaal flora om te groeien en hoeven niet meer als additieven te worden toegevoegd aan de planten.

1 van 2