Analyse Macro Nutriënten

Ons product wordt gemaakt uit de hernieuwbare grondstof; schapenwol! Zonder toevoegingen dus zonder chemicaliën en zonder eindige grondstoffen.

Nederland kent een kleine één miljoen wolfabriekjes (schapen) die jaarlijks geschoren moeten worden. Gemiddeld geeft een schaap zo’n drie kilo ruwe wol op jaarbasis, een reststroom die bijzonder waardevol blijkt te zijn. 

De fysieke eigenschappen van de korrel zijn op zichzelf al een grote plus, door het wateropnemend vermogen wordt de grond beschermd tegen droge periodes en geeft tegelijk een luchtige werking voor de grond waardoor wortels beter en dieper kunnen groeien en perliet overbodig wordt. Bijkomend voordeel is dat minder vaak bewateren een besparing op het watergebruik geeft. Deze werking gaat zo’n seizoen lang mee.

Tegelijkertijd laat de laboratorium analyse zien dat schapenwol ook andere voordelen kent. Zo zit er onder andere meer dan 10% organische stikstof in, 4% Kalium, 5% zwavel en uit zo’n 77% organische stoffen bestaat. Deze eigenschappen stimuleren allemaal flora om te groeien en hoeven niet meer als additieven te worden toegevoegd aan de planten.